Bråvalla 2o14

Helgen blev omplanerad i all hast. Pappa ringer och säger att han kan fixa biljetter till Bråvalla genom en kontakt och chansen är given. Bara ett jobbpass mellan mig och Bråvalla. Med mycket bedjande blev jag av med passet och bokar tåg till Norrköping. När vi kommer till festivalen hittar vi snabbt en plats att sätta upp tältet på och eftersom vi är två orutinerade campare tar det sitt lilla tag och med mycket samarbetsprövning. Tillslut är tältet uppe lagom till att det börjar dugga. Inga problem, vi lägger oss i tältet och kollar på spelschemat. Då bryter världens spöregn ut. Och inte mycket senare kommer åskan. En blixt var så nära att hela tältet lös upp och öronen blev smått bedövade. Efteråt fick vi höra att fem stycken blev skadade och några av dem fick föras till sjukhus med ojämn hjärtrytm.. Usch! Hörde till och med att någon brann!
 
Fredagens väder var inte bättre och jag och Fernando ville inte sova en natt till i tältet så efter mitten av sista spelningen sticker vi och tar ner tältet, försöker desperat att få tag på en taxi och sticker till station. Vi missar sista bussen på sekunden och när vi då går in på tågstation går det inte att boka tåget heller för att marginalen var för liten (2-3 minuter) innan tåget skulle gå. Möjligheten att köpa på tåget lät som en bra idé men de hade dragit upp priserna något enormt och över 2000 kändes inte värt det utan då tänkte vi att en hotellnatt var lika bra och ta tåget dagen efter som vi redan hade bokat. Alla hotell var totalt fullbokade.. Och efter mycket letande hittar vi ett vandrarhem som är under ombyggnad men kan tänka sig att hyra ut ett rum iallafall. 
 
Vi drar dit och mannen i kassan är inte på sitt bästa humör. Han hade inte hört om att vi skulle komma av den andra ägaren. Han hade varit uppe sedan 3 på morgonen och skulle jobba hela natten och sedan vara uppe vid 5 för att fixa frukosten.. Så kommentaren han lägger är 
- "Ja, det är iallafall ett rum... och dusch finns till förfogande." "Har ni något att sova i?" 
- "Vi kommer från festivalen... Men vi har sovsäckar."
*Högt suckande*
- "Gör så här, ta era sovsäckar för annars måste jag gå bort och hämta lakan, så bjuder jag på rummet."
I chock står jag kvar och förstår inte riktigt vad han menar. Skulle han ge bort sista rummet i hela Norrköping???
Han måste ha varit riktigt trött! 
 
Den natten var nog det bästa vi någonsin kunde önksa oss i jämförelse med det där tältet. Varm 90centimeters säng att dela på (!), varm dusch och ladda upp telefonerna. AWESOME! 

RSS 2.0