Jackie & Jacob 2021, tredje gången gillt

 

Helgkasse, nästan som på restaurang

Vi köpte hem Artipelags helgkasse, förrätt och efterrätt är klara att hugga in på och huvudrätten är förberedd men behöver värmas på en kort stund. Nästan som att gå på restaurang. Lyxig och god mat och minimalt med tillagning. Robin och jag hade en toppenkväll med god mat, gott vin och en magisk stämning. 
 
 
 
 

Hemmagjorda semlor

Dels för att slippa trängas och dels för att jag köpte en köksassistent till mig själv så blev det hemmagjorda semlor i år. Superenkelt när man låter maskinen göra jobbet :) Mamma och pappa kom förbi på middag och vi avslutade kvällen med varsin semla. 
 

Snörik vinter med varm choklad

Vinterrusk. I år har varit en väldigt fin vinter med mycket snö och ganska lagom med kyla. Men oavsett behöver man en kopp varm choklaf ibland. 
 
 

Utehäng på Värmdö

När det är pandemi får man göra sitt bästa att hitta andra sätt att umgås på. Sabira, Emelie och jag sågs utanför mig och så gick vi runt Ösbyrundan. Vi hade med oss soppa, mackor och fika så det gick ingen nöd på oss. En härligt promenad i -7 grader. Alldeles knastertorr snö, solen sken och himlen var blå. Supervackert!
 
 
 
 

Årets bästa nyår

Sista dagen på 2020. Vi gick in i året med stora förväntningar med spännande möten och nya platser. Lyckligt ovetande om hur det skulle vara att leva under en pandemi. Det blev inte riktigt så. Mycket blev inställd och allt blev annorlunda. Vi blev tvugna att anpassa vårt beteende men viruset stoppade inte för något. Hopp och förtvivlan.. Till en början trodde vi att det skulle vara över på tre månader, nu vet vi att det inte blev så. Vi har nu levt med Covid-19 i tio månader och än är det inte slut. Hemmakontor och videomöten, vem skulle tro att man skulle spendera så mycket tid vid köksbordet under 2020? Ens perspektiv på vad som är viktigt har fått sig en funderare. Allt är inte hemskt men jag ser fram emot en mer "normal" vardag, där människor inte behöver dö i Covid-19, med mycket glädje, event och fysiska möten. MEN! Nyårsafton. Vilken kväll! Vilka fantastiska människor jag har i mitt liv. Det var en kväll som jag kommer att leva länge på. Även om det endast är ett nyår per år så var det en riktigt bra kväll som slår de flesta. Och extra eloge till Arnolds dukning. Wow!
 
 
 
 
 
 

Små ljusglimtar i vardagen

På årets nästsista dag gick vi till ett ställe både Robin och jag har velat besöka ett tag, Care/of. Vi tog en extra ledig dag och åkte ner en dag tidigare. Vilken härlig dag, miljöbyte och kvalitetstid. 
 
 

GT och sällskap genom skärm

När pandemin sätter stopp för fysiska möten får man ta AWn genom datorn. Kvällen bjöd på en titt inne i Hendrick's destilleri. Parallellt med Linnéa tittade vi in och hörde historien om Hendrick's. Efteråt tog vi en AW bara vi. Vilken kväll! Inte som ett fysiskt möte men i dessa tiden får man hitta nya sätt att umgås. 
 
 

God jul

Vilken omtänksam julklapp från företaget. Något man kan pyssla med, göra egen glögg med nybakta kakor. Wow!
 

En ful julgran med fina julkulor

 

Kladdkakans dag

På kladdkakans dag blev det en kladdkaka med topping av geléhallongrädde. Idag fortsätter firandet av farsdag på distans.
 

Svamplockning i Värmland

Svampturen i Stockholm har varit obefintlig så när vi tog en tur till Värmland passade vi även på att testa lyckan. Och har man svärföräldrar som vet var man ska leta så blir det ofta bra. Det blev en härlig svampmacka på Karl-Johan och trattkantareller och kantareller hem till frysen. 
 
 
 

Mumsfika

När man har bakat bullar får man också fika mer. 
 

Lingon och blåbär

Under semestern har det blivit en del lingon- och blåbärsplock. Härligt att ta fram dessa under året :)
 

Gårdagens bak

 

Herr och fru Magnesved

Där gick bröllopet av stapeln. Vilken fin helg paret Lagsäter och Magnesved bjöd på. Fredagen började med mingel och femkamp. Lördagen var den stora dagen med cermoni i Själsö hamn där paret blev herr och fru Magnesved. Efter en blåsig och kall cermoni bar det tillbaka till Kneippbyn för middag. Söndagen avslutades med en brunch och catch up från gärdagen. 
 
Efter alla festligheter hade vi en heldag kvar på Gotland. Vi tog en rundtur till Klintehamn och Högklint där vi gick längst naturreservatet och fångade några geocatch. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lagsved 2020

 

Ut i Lingonskogen

När man har semester under lingonsäsongen så kan man gå ut i skogen på en disig onsdag. Det fanns hur mycket lingon som helst så vi fick lämna det mesta till nästa runda. Vi fyllde våra (små) behållare på 7 dl var på någon timme och hade gärna stannat längre men behållarna till ta beslutet om hemfärd. Vi fick också syn på en älg som blixtstilla stod och kollade på oss. 
 

Jax 2 år

Nu har den här killen fyllt två. Glad och nyfiken är han och älskar bilar. Det bjöds in till kalas med hela familjen. 
 

Inget bröllop än men snart <3

Jackie och Jacobs bröllop har man verkligen fått längta till. Tredje gången gillt i maj 2021. Då blir det dem! Men varför inte ta tillfället i akt och fira lite ändå? Det tyckte i alla fall Jackie och Jacob med resterande gäster på den mindre och Corona-anpassande festen som hölls på Gotland på samma plats som bröllopet snart ska hållas i maj. Vilken tillställning! Så fint fixat! Så mycket kärlek i det hela. 
 
Och det kändes nästan som att de skulle gifta sig, känslan gick inte ur kroppen på hela helgen när vi var på samma plats med samma människor. Oj vad jag längtar!
 
 
 
 
 
 

Snart blir hon fru

I helgen var det möhippa för Johanna. Och roligt var det! Lagom intensiv dag, superfint uppstyrt av hennes vänner från gymmet. Fartiga aktiviteter, roliga lekar, god mat, dans och sång. Vilken dag!
 
 
 
 
 

Härliga sommar

När värmen fortfarande värmer passade vi på att ta en drink efter jobbet. 
 

Fantastisk helg i Växjö

Att få spendera hela helgen med Jackie och Jacob, det är man inte bortskämd med. Åh så kul det var att få massor av kvalitetshäng tillsammans! De tog oss runt till Växjös bästa ställen, Kafé de Luxes uteservering och takbaren på Skai. Dessutom blev det premiär för mig och Robin på paddelbanan. Vi var inga naturbegåvningar men vi tog oss igenom passet och hade riktigt kul på vägen. Inte nog med det så fic vi chansen att heja på de tappra människor som sprang lopp och passerade förbi Trummen. Tror det slutade med sesådär 21 timmars lopp. 
 
 
 
 
 

Kristinehamn

I helgen åkte vi till Kristinehamn för första gången sedan corona. Vi firade Robin och kollade in fyrparken. 
 

Hipp hurra!

Grattis på födelsedagen älskling. Den firades med hemlagad mat, bubbel, efterrätt, present och årets första egenodlade jordgubb. 
 
 

Fläderblom

Hemma hos päronen och plockar fläder. 
 

Ledighet i sommarvärmen

Jag förlängde långhelgen genom att ta två extra dagar ledigt igår och idag. Vi började helgen med midsommar hos min syster och hennes fantastiska familj. God mat, god dryck och gott sällskap. Kvällen avslutades med en promenad hem. 
 
På lördagen plockade vi upp bilen, blev bjudna på lunch av syrran och co och tog sedan en tripp till Bullandö för lite goglass. Jordgubbsglassen var himmelsk. 
 
Söndagen spenderades på Vaxholm med toast Skagen och glass. 
 
Igår kollade vi in Storängsudds naturreservat där de ska ha kungsängsliljan som tyvärr hade blommat över. Vacker natur och en kort rundslinga på 1,7 km. Inte så värst men vi avslutade dagen men en fem km löpanrunda.
 
Idag tog vi en av Waxholmsbolagets båtar ut till Gällnö. Mycket vacker skärgårdsö men ca 30 bofasta. Eftersom det var vardag så var det inte mycket besökare men några hade hittat dit. Vi promenerade ut till en badplats och satte oss på klipporna och fikade i solen. Sedan traskade vi runt och hann med både lunch och en andra fika. Vädret var helt underbart med 27-28 grader. Hela ledigheten har faktiskt bjudit på grymt sommarväder! Till och med varmt när sista båten tog oss hem.
 
 Gällnö 2020

Rosé sour

Så drömmig och romantisk drink!
 
3 dl rosé 
4,5 cl citronjuice
1 äggvita
2 cl sockerlag
Krossad rosépeppar i shakern och som garnityr
Skaka utan is och sedan släng i is och skaka tills den blir kyld
Sila drinken i glasen
 
Njut!
 
 

Brynt smör!

Gjorde en himla god rabarberpaj med brynt smör. Önskar att jag hade en tomt med rabarber på. 
 
500 g rabarber
150 g smör
1,5 dl havregryn
1 dl socker
1,5 dl vetmjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl ljus sirap
2 msk mjölk
1 krm salt
 
Värm ugnen till 175 grader. Smöra en ugnssäker form och släng i de skurna rabarberbitarna. Smält smöret i en kastrull på medellåg värme tills det börjar bubbla. Höj värmen en enhet tills smöret luktar kola/nötigt. Ta då bort smöret från värmen och häll i havregryn, socker, vetemjöl, bakpulver, sirap, mjölk och salt. Fördela degen över rabarberna och ställ in i ugnen i 45 minuter. Servera pajen med vaniljglass elller vaniljsås.
 
 Backe 2011

Vackra Kungsholmen

 

RSS 2.0